Javaanse Huwelijksrituelen

Back

Javaans Huwelijk - Ijab Ceremonie

De Ijab Ceremonie:

Het huwelijksritueel is echt een mooi beeld van de lokale traditionele cultuur. De Ijab Ceremonie is het belangrijkste element in dit ritueel en is tevens ook de officiele ondertekening van het huwelijk. Deze ceremonie volgt steeds de geloofsovertuiging van het koppel.

In Java kent men de grote wijsheid dat geboorte, huwelijk en dood de wens van God zijn. Huwelijksceremonies worden er dan ook beleefd als belangrijke momenten in het leven en worden gevierd met trots en waardigheid, eigen aan de Indonesische cultuur. Deze traditie, overgeleverd vanuit de oude culturen, is sterk bewaard gebleven.

Op de plaats waar de Ijab plaats heeft, wordt een Sanggan of Sajen) offer gebracht.

De bruid met traditionele make-up, met glanzende gel in het haar, met het haar naar achter gekamd en in een dot vastgebonden (gelungan), is gekleed in een prachtig gewaad met gouden juwelen. Ook de bruidegom draagt een speciaal gewaad. Beiden moeten immers op hun best voorkomen.

Ze worden door alle aanwezigen gehuldigd als Koning en Koningin van de dag.

image 6
image 7
image 8
image 6
image 7
image 8
Back

About

Java, the heart of the Indonesian Republic. An Orientation to the Culture and Traditions of Java.

Workshops

more

Definitions

  • The Island of Java Java is the fifth-largest island of Indonesia. With a population of 120 million people (65% of the total population in Indonesia) living on an area of 127569 sq. km (7% of the total Indonesian area), it is the most crowded island in the world..
  • Javanese Ceremonies Traditions that are celebrated within the culture of the Indonesian people on Java.
  • Mixed Marriage A mixed marriage is when two people from different cultural backgrounds or different religious traditions or faiths marry.

Website