Javaanse Tedak Siten Ceremonie

Back

Voorbereidingen - Het Sajen offer

Meestal wordt het ritueel 's morgens georganiseerd in de tuin van het huis. Behalve de ouders en het gezin geven enkele respectable ouderen ook hun zegen aan het kind. Het vereiste sajen (offer) is als een gebed tot God om zijn zegen en bescherming te verkrijgen. Het is er ook om de zegen van de voorouders te ontvangen, om bescherming tegen het kwaad te krijgen en om ervoor te zorgen dat de rituele ceremonie in een goede en veilige atmosfeer kan worden gehouden.

Nadat de voorbereidingen zijn getroffen, komen het gezin (de ouder, het kind en de familieleden) en genodigden samen op de plaats van de ceremonie.

Back

About

Java, the heart of the Indonesian Republic. An Orientation to the Culture and Traditions of Java.

Workshops

more

Definitions

  • The Island of Java Java is the fifth-largest island of Indonesia. With a population of 120 million people (65% of the total population in Indonesia) living on an area of 127569 sq. km (7% of the total Indonesian area), it is the most crowded island in the world..
  • Javanese Ceremonies Traditions that are celebrated within the culture of the Indonesian people on Java.
  • Mixed Marriage A mixed marriage is when two people from different cultural backgrounds or different religious traditions or faiths marry.

Website